Litera, una dintre cele mai dinamice edituri din Romania

Cu o activitate de 25 de ani pe piata de carte, editura Litera este una dintre cele mai dinamici edituri din Romania. Cu lansari permanente de carti noi, atractive, editura a reusit sa-si cladeasca un brand puternic, pe toate segmentele de public. Mai mult, editura este activa si in social media, precum si la targuri de specialitate si la evenimente inedite in mediul urban. Imi amintesc si de la Ziua Cartii, cand au “aruncat” la Piata Universitatii carti de zeci de mii de euro valoare totala, pentru a promova atat cititul, cat si brandul lor.

Pe internet, Litera isi asteapta clientii in magazinul sau online de pe litera.ro, unde mereu pot fi gasite promotii si oferte speciale. Reducerile chiar si de 50% sunt foarte frecvente, magazinul oferind si posibilitatea de abonare la serviciul de newsletter. Cartile comandate pot fi platite ramburs, la primirea pachetelor prin Posta Romana sau prin curier. De asemenea, magazinul permite si plata online cu carduri de debit si credit – Visa, Visa Electron, Mastercard si Maestro.

Litera este un brand recunoscut pe piata romaneasca pentru cartile cu format foarte atractiv, tiparite in conditii de calitate maxima. De la romane de dragoste la enciclopedii si atlase, toate pot fi cumparate direct online pe litera.ro. Editura ofera colectii deosebite precum colectia Raftul de cultura generala sau gama Marea Enciclopedie a Cunoasterii. Cei de la Litera au lansat de-a lungul timpului multe colectii de carti distribuite “episodic” alaturi de ziare sau reviste si au contribuit la cresterea popularitatii cartilor, dupa niste ani in care cititul nu prea mai era “cool”.

colectii litera

Litera este foarte activa si pe segmentul de carte pentru copii, unde gasesti carti pentru toate grupele de varsta. Cartile pentru copii, astazi, nu mai sunt deloc ceea ce erau in trecut. Multe carti (mai ales cele de tipul enciclopediilor sau activitatilor pentru copii) sunt interactive, unele sunt adevarate jucarii sau jocuri. Din fericire, baiatul meu este foate interesat de carti de acest gen, pe care aproape ca le memoreaza (din ceea ce i se citeste si din ceea ce vede in desene si ilustratii), chiar daca nu stie inca sa le citeasca 🙂

Editura a lansat si carti sub licente internationale precum National Geographic, Discovery, Disney, Marvel, Looney Tones. Evident, multe carti au incluse CD-uri, autocolante si alte atasamente… Nume pe care le aud pe la TV pe posturile de desene animate, precum violeta sau sofia intai, sunt si ele prezente in colectia celor de la Litera. Iar acest lucru este bine, macar cei mici ies din dependenta TV & NET si mai petrec timp alaturi de carti si reviste.