Primavara este deja aici, inca putin si vine si vacanta de Paste

Nu prea am avut o iarna adevarata, in sensul ca nu prea a fost zapada asa cum eram obisnuiti sa fie. Ger a fost, ba chiar si ceva vijelie parca. Dar toate au trecut de multe saptamani, iar primavara este deja aici. La 1 martie am vazut deja copaci infloriti. Ghiocei am vazut in gradini inca de pe la 1 februarie (sau poate chiar mai devreme). Natura s-a trezit mai devreme anul acesta, am auzit ca mai toate legumele si fructele apar mai devreme (in frunte cu capsunele).

cadouri paste cosVenirea rapida a primaverii si lipsa unei ierni adevarate a reprezentat o problema in special pentru cei cu afaceri in turismul montan. Pentru ei, iarna 2015 – 2016 a fost una teribil de slaba. Si, daca imi amintesc eu bine, probleme cu lipsa zapezii au fost si anul trecut, cel putin pe Valea Prahovei.

Deja suntem cu gandul la vara. Apropo, daca nu v-ati facut inca planurile pentru vacantele din sezonul cald, este cazul sa va grabiti pentru a mai prinde ceva preturi bune de genul early booking. Dar pana la vara vine Pastele si vacanta asociata cu acesta (chiar daca nu aveti concediu, niste zile libere si ceva atmosfera de familie probabil ca tot va fi). Ce nu-mi place este ca Pastele 2016 este atat de divizat intre crestini: catolicii sarbatoresc pe 27 martie, ortodocsii pe 1 mai. Aiurea. Nu stiu ce au discutat in Cuba cei doi mari exponenti ai crestinismului – Papa si… celalalt 🙂 – insa ar trebui sa se grabeasca sa gaseasca niste solutii prin care sa stearga diferentele astea concepute 100% de oameni, de inaintasii nostri cu pretentii politice.

Asadar, vine Pastele, vine! Ce pot spune – sunt mare amator de astfel de Sarbatori. Imi place ca am parte de mai multa relaxare decat de obicei si, cat de cat, oamenii sunt putin mai buni. Si se fac si cadouri, ceea ce este frumos. Cosuri de Paste cred ca se gasesc deja in magazine, dar cel mai simplu este sa cumparati online. Daca sunteti “corporate”, atunci in e-commerce gasiti cele mai bune conditii – firme specializate care ofera solutii all-inclusive, la preturi corecte. Eu cel putin am vazut zilele trecute un munte de candele in Kaufland si… mi-am dat seama ca se apropie Pastele 🙂

Ma tot gandesc ce sa fac in vacanta de Paste. Cum care vacanta, aia pe care planuiesc sa mi-o iau eu, undeva in jurul acestei sarbatori. Poate un city-break undeva in Romania, poate o calatorie in natura, poate vreo 2 zile in Bulgaria, in Balcic – Varna…