Arta savurarii unui ceai de vara, 100% natural

Cand spunem “ice tea”, ne gandim in principal la variantele comerciale ale ceaiului rece ambalat, gata preparat; sau care se face instant din niste prafuri dubioase. Oricat de naturale, fresh si pline de viata ar parea aceste variante in reclame, adevarul este ca un ceai fabricat “industrial” este doar o bautura pe baza de ceai (in cel mai bun caz), un gen de suc si nu un ceai adevarat. Iar despre partea cu naturalul… sa fim seriosi, in general este apa (nici aia prea pura), zahar sau indulcitori si ceva arome.

Arta savurarii ceaiului (nu neaparat la ora 5, ci oricand doresti) este cu totul altceva. Ceaiul inseamna nu doar o bautura, ci un moment de liniste, de relaxare, un moment doar al tau (eventual alaturi de persoane dragi); o pauza de la “restul”. Pe timp de vara, un ice tea veritabil poate fi formula perfecta de racorire. Insa un ice tea veritabil se prepara chiar de catre tine si nu vine ambalat la PET.

Un bun exemplu este magazinul online Arta Ceaiului, care propune ice tea 100% natural – bucati de fructe si frunze de ceai. Comanda se face simplu, iar ingredientele vin prin curier, fiind apoi oricand la dispozitia ta. Ice Tea by Arta Ceaiului nu ingrasa, putand fi preparat fara zahar, sau adaugand o cantitate mica de miere sau indulcitor natural.

ice tea
Analizand gama variata de pe website, m-au atras in mod special Cherry Berry (ceai de fructe cu cirese si zmeura) si Nile Cruise ceai 2(ceai de fructe cu pere, mere si curmale). Zmeura si curmalele sunt printre fructele mele preferate, deci… oricand as alege sa experimentez ceva care le contine.

Imi place ca gasesti in magazin recomandari clare de preparare – dozaj, temperatura, timp, ba chiar observi si nivelul de teina. Avem pana si recomandari de servire si alimente compatibile – Cherry Berry “merge cu tarta cu cirese sau fructe de padure, chec, prajituri”. Perfect de savurat pentru zilele (prea) calde de vara.

Daca nu stiati, ceaiul (rece si chiar cald) este varianta ideala de hidratare pe timpul verii (alaturi de apa, evident). Este o licoare savuroasa, fara efecte secundare (din punctul meu de vedere, ideal este sa fie consumat fara zahar, cel mult cu miere). Oricat de tentanta ar fi berea, aceasta nu este deloc recomandata “la pachet” cu soare si caldura…