Perioada de Paste, moment ideal sa te evaporezi intr-o vacanta asa cum iti doresti

vacantaDe multi ani, vacantele mele sunt destul de previzibile, ca momente in an: munca nu imi permite sa plec departe oricand am chef, asa ca o pot face cel mai relaxat in perioadele de Paste si Craciun, precum si prin iulie-august, cand evaporarea mea este greu de sesizat. In rest, trebuie sa fiu aproape de e-mail si pot primi mereu proiecte de finalizat rapid, asadar o vacanta este riscanta, caci poate fi un stres suplimentar sa am de munca in calatorie.

Cel mai mult imi plac vacantele din perioada de Paste. Vremea este ideala (nici prea frig, nici prea rece), iar daca plec o saptamana sau chiar putin mai mult, revin cu energie care ma tine pana in vara. Inainte de orice calatorie, imi vin multe idei, caut ofere si oportunitati pentru o vacanta perfecta. Ma gandesc si ma razgandesc de multe ori, pana cand aleg vacanta dorita, apoi numar zilele pana cand voi avea ocazia sa o savurez… practic, o luna inainte sa plec in vacanta, ma bucur de gandul la ce va fi. Deci, vacanta se prelungeste, inainte si dupa. Un concediu nu reprezinta doar zilele in care esti propriu-zis in deplasare, ci mai mult decat atat.

Din pacate, vacantele sunt putine raportat la timpul nostru in general, deja pare trist cand faci socoteala si vezi ca din anii pe care ii ai (limitati), vacantele reprezinta atat de putin… restul este tot viata, dar nu este la fel de fabulos si de iesit din rutina ca perioadele de vacanta. Asadar, este greu sa te hotarasti unde sa mergi in vacanta, caci lumea este minunata si ai atatea locuri pe care ti-ai dori sa le vezi… sunt multe carti / site-uri / articole despre cele mai frumoase destinatii, topuri cu locurile de vazut intr-o viata. Nu cred ca as putea face un top clar, caci mi-as da seama ca am prea multe preferinte si poate prea putin timp…

In ceea ce priveste vacantele mele de Paste, in top se remarca sigur Grecia (cu insulele sale care te transpun in locuri exotice) si Austria (unde se imbina natura, oamenii placuti, locurile minunate si perfectiunea germana). Totusi, imi doresc mult sa ajung si in Portugalia, am inteles ca Porto este senzational (mi-a spus-o chiar un portughez, in Bucuresti, care mi-a recomandat sa merg in Porto si nu in Lisabona).

cocktail holidaysAnul trecut, de Paste am ajuns in Corfu, iar cu un an in urma am fost prin Austria, in Salzburg si Kufstein – un loc superb despre care am mai scris chiar pe acest blog. Pentru 2014, incerc sa vad daca voi reusi sa plec pe undeva, ma gandesc sa explorez si Romania, ca sa mai scutesc din timpul petrecut pe drum. Ma tenteaza mult sa revin si in Grecia, in Corfu sau in alte insule ori chiar pe continent… astfel de vacante in Grecia este bine sa le faci prin agentii de turism, caci vei avea un program mai interesant si un suport in plus (spre deosebire de Austria, unde imi place pe cont propriu). Am descoperit recent agentia Cocktail Holidays, care observ ca are multe propuneri pentru vacantele de Paste si multe sejururi / chartere pentru Grecia – Corfu, Creta, Kos, Mykonos, Rodos, Santorini, Zakynthos… pe www.cocktailholidays.ro pot fi accesate toate ofertele, detaliat. Imi place ca se pot face nu doar rezervari, ci si plati direct online, observ ca sunt parteneri PayU, deci va puteti scoate Visa sau Mastercad-ul la shopping online.

Pe langa placerea asteptarii, nu uitati un alt avantaj al rezervarii din timp a calatoriei: preturile sunt mai prietenoase pentru rezervarile de tip early booking. Toata lumea castiga: operatorii din turism sunt siguri de ocuparea locurilor, hotelierii primesc deja bani in avans, iar clientii platesc in cele din urma mai putin decat daca s-ar hotari mai tarziu.