As da online-ul pe offline

Cu cat petrec mai mult timp la computer (fie ca i se spune laptop, tableta, netbook, smartphone, tot computer este), cu atat mi-as dori sa stau mai mult in natura. De multe ori ma gandesc sa actionez macazul, sa schimb linia, de la virtual-electronic, la real-natural. Adica, sa imi gasesc o preocupare intr-un mediu natural.

coveraPentru ca am responsabilitati si pentru ca lumea noastra este dependenta si de partea economica (fara bani, oricat de romantic ai fi, nu poti face prea multe lucruri), evident ca mi-ar placea sa imbin placutul cu utilul si sa-mi gasesc o preocupare din care sa castig si bani, dar care sa ma faca sa traiesc cu mai multa placere fiecare clipa. Imi place si munca mea cu laptopul in brate, insa nu-mi place cand ma dor ochii, cand ma doare capul si cand imi simt creierul invadat de prea multa poluare electronica… atunci am nevoie de aer, de natura, de outdoor.

Primavara si vara este cel mai cumplit – Soarele de afara te asteapta sa iesi in lume sa descoperi natura, sa vezi iarba, pomii, sa asculti altceva decat zgomotele office (electronice, imprimante, telefoane, aer conditionat…).

Cand “ma fac mare”, mi-ar placea sa fiu fermier. Sa am terenuri cultivate, livezi si eventual niste animale (si pentru ca imi plac animalele, nu le-as exploata prea tare, mai mult cat sa intregeasca peisajul). Mi-ar placea o ferma in stil austriac, unde sa exista si un magazin de produse traditionale pentru “nefericitii” de la oras si unde cei ce stau printre betoane si reclame luminoase sa poata veni sa guste o portie de viata in natura. Asa, pe graba, intre munca si shopping, intre birou si mall.

Pana la acest vis maret, mi-ar placea macar o gradina. Momentan, micul meu succes in gradinarit este la planul de proiect. Unde, cum, cand… prea putin timp. Mi-ar placea sa am flori, eventual lalele, gladiole si trandafiri, mai ales trandafiri multi, asa cum am vazut prin gradinile din Corfu.

Dar nu m-as rezuma la flori, as vrea sa am condimente, sa pot sa culeg din gradina tot ce am nevoie inainte de masa, totul sa fie fresh si eco. De exemplu cimbru, pe care il folosesc la multe preparate, dar si rozmarin sau busuioc. Si altele mai exotice. As mai vrea legume de toate felurile, de la rosii la morcovi. Si spanac, care a devenit recent printre verziturile mele preferate 🙂

Materia prima se gaseste acum usor, la magazine specializate, in hipermarketuri, dar si pe internet, in magazine online care isi trimit acasa tot ce-ti doresti. Fac si eu ca in reclamele de la siteurile de anunturi… daca are cineva de vanzare un teren, o gradina, o ferma… sa-mi spuna si mie 🙂