Festivalul Lalelelor, Gradinile Keukenhof – primavara-i mai frumoasa in Amsterdam

lalele amsterdamCand vezi pomii infloriti, stii sigur ca vine primavara. Cand vezi ca si primariile sunt mai interesate de curatenie, reamenajari de locuri si spatii verzi, stii sigur ca urmeaza si alegeri anul acesta… dar sa revenim la primavara. Verde crud, floricele, pomi in care parca s-au scuturat pungi de popcorn (inclusiv din acelea cu arome). Ai zice ca peisaj de primavara mai frumos nu se poate… asta pana vezi poze din Amsterdam, de la Gradinile Keukenhof – Festivalul Lalelelor.

Lalelele sunt simbolul Olandei, care oricum este campioana mondiala la flori – in Olanda se afla si una dintre cele mai mari burse de flori din lume, unde se tranzactioneaza loturi de flori din Olanda, din alte tari din Europa, dar si de pe alte continente – Asia, America, Africa… flori de aici ajung si la florariile din Romania.

Dintre toate florile, laleaua este vedeta suprema, fiind recunoscute peste 150 de specii de bulbi de lalea. Pe peste 50 de ani, in Olanda se organizeaza un Festival al Lalelelor, cea mai mare expozitie de flori din lume. Am auzit ca este considerat si cel mai fotografiat loc din lume – desi aici cred ca este mare concurenta, caci sunt multe locuri extrem de vizitate in lume.

lalele olanda

Aproape de Amsterdam se afla Gradinile Keukenhof, cel mai mare parc de flori de primavara. Se poate ajunge usor in acest loc, chiar de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. In fata se afla statia de autobuz, iar biletul (transport + acces in parc) este accesibil si se poate cumpara online. In Gradinile Keukenhof exista in jur de 7 milioane de bulbi de lalale, pe o suprafata de 32 de hectare. Practic, lalele cat vezi cu ochii, pe toate partile, de toate tipurile, de toate culorile. Cel mai bun moment de vizitat este luna aprilie, cand exista cele mai multe lalele inflorite. Pentru ca vorbim de Amsterdam si Olanda, evident ca se pot inchiria biciclete pentru plimbarea prin parcul cu lalele.

blue airPentru a ajunge la Amsterdam, o metoda foarte rapida si ieftina ar fi avionul. Tinand cont ca acolo cheltuielile vor fi destul de mari, se poate alege si un zbor low-cost, de exemplu Blue Air, care zboara pana la Bruxelles, iar de aici exista metode de a ajunge rapid la Amsterdam (am facut-o si eu, cu o masina inchiriata). Puteti profita sa vizitati si zona, inainte de a va intoarce la Bucuresti.

Cu o floare nu se face primavara… cu lalelele din Gradinile Keukenhof, sigur se face.

5 Comments

 1. simona

  Buna,

  dc spui ca cel mai bun moment este aprilie cand parada este pe 5 mai?

  Multu

 2. razvaniancu

  Nu ma refeream la momentul cu parada in sine, cand oricum e aglomerat si cazarea este f scumpa.

 3. valentin

  in ce perioada din 2016 se poate vizita keukenhof ? multumesc.

 4. razvaniancu

  Din cate am vazut pe net, “The park Keukenhof is open from 24 March 2016 – 16 May 2016 from 08.00 – 19.30. The ticket office is open from 08.00 – 18.00.”

Comments are closed