Philips Saeco in 3 argumente: Italia, Philips, design – piata de espressoare fierbe si in Romania

Cafeaua inseamna mult pentru romani, astfel ca piata de espressoare este in fierbere in ultimii ani: principalele produse de pe piata europeana au ajuns si in tara noastra si sunt tot mai promovate, caci si romanii aleg tot mai des cafeaua facuta usor, in dauna celei preparate in stil traditional. Romanii si-au rafinat gusturile si vor adesea preparate speciale, arome, stil. Romanii si-au schimbat si stilul de viata, timpul a devenit un activ mult mai valoros, iar cafeaua trebuie sa se faca rapid si usor. In plus, cafeaua de acasa trebuie sa se poata ridica la standarul de la cafenea (si nu vorbim aici de cafeaua la pahar de la automatele stradale sau de la chiosc). Multi nu concep sa inceapa o zi fara o cafea buna alaturi, iar daca se prepara rapid acasa si mai este si excelenta, este varianta ideala.

SaecoUn brand pozitionat in categoria premium este Saeco de la Philips, promovat tot mai mult si pe piata locala. Cu o colectie impresionanta de espressoare de top, Saeco promite “cafeaua perfecta” chiar acasa. Saeco isi arata originile italiene chiar din logo, caci steagul Italiei este subtil alaturat brandului. Italienii au traditie pe piata cafelei, iar tehnologia Philips face ca argumentele sa se lege perfect. Conform siteului oficial, traditia in espressoare dateaza din 1985, cand au inventat tehnologia de macinare si preparare.

Cu ajutorul espressoarelor, cafeaua nu mai este doar cafea – de aici si succesul atat de mare al acestor aparate. Acum exista Ristretto, Espresso, Caffe creme, Cappuccino, Latte Macchiato, Lapte spumat, Caffe Latte. Si lista nu se opreste aici, caci depinde de inventivitate. Personal, in cafenele, prefer Caffe Frappe si Caffe Fredo, depinzand insa de modalitatea de preparare (acelasi produs este diferit in fiecare loc, tocmai de aceea m-ar incanta posibilitatea de a prepara singur, acasa, bauturile preferate pe baza de cafea).

philips saecoPare impresionant un GranBaristo, cu boiler cu tehnologie bazata pe viteza termica si care promite “16 specialitati unice dintr-o singura atingere”. Practic, vorbim de o cafenea veritabila. Un produs mai accesibil ca pret este Xsmall de la Philips Saeco, cel mai mic aparat din gama. Nu ma pricep prea mult la detaliile tehnice, dar designul tuturor produselor (au 8 game in colectie) este la nivelul “wow”. Consumatorii se asteapta sa primeasca totul – aparate care functioneaza perfect, care ofera produse finale perfecte, dar si care impresioneaza prin design, caci electrocasnicele sunt, astazi, elemente care trebuie sa se integreze, ele insele piese de rezistenta in multe cazuri.