Early booking, garantia ca nu vei depinde de last minute

Agentiile de turism promoveaza tot mai mult conceptul de early booking, astfel incat toti cei implicati in “sistem” sa fie multumiti: turistii platesc mai putin decat preturile standard si isi securizeaza vacanta (rezervari garantate), in timp ce agentiile de turism, hotelierii si ceilalti operatori din turism (inclusiv companiile de transport – companii aeriene sau de transport cu autocarul) primesc plati in avans, avand un cash-flow mai bun si mai putine temeri ca ar putea avea probleme de ocupare a capacitatii. Este un win-win situation, adica un concept prin care toata lumea castiga.

Altfel, preturile standard pot fi considerate a include o penalizare de pret tocmai pentru cei care decid mai greu. Se ajunge la situatii in care mai multe persoane care consuma in acelasi timp servicii de turism sa plateasca preturi diferite, uneori cu diferente destul de consistente. Exista si posibilitatea de a astepta oferte de tip last minute, insa acestea au riscul lor: pot sa nu existe deloc in destinatiile si conditiile dorite sau pot avea unele dezavantaje (exemplu: ultimele locuri, in spate, in autocar).

Una dintre agentiile care promoveaza ofertele de tip early booking este Viotop Travel, un brand aflat in dezvoltare pe piata de turism. Destinatiile cele mai accesate par a fi Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia, locurile preferate ale romanilor pentru vacantele de vara. Cei care rezerva in aceasta perioada pot beneficia de discounturi substantiale. Pe site pot fi rezervate insa chiar si croaziere, deci exista optiuni pentru toate preferintele.

albena si balcic

Bulgaria va fi cu siguranta si vara aceasta extrem de vizitata de turistii romani, caci preturile par prietenoase, iar distantele sunt atat de mici. Pana acum, eu am fost prin Balcic, Albena, Nisipurile de Aur, Nessebar si Varna, alte locuri preferate de romani fiind Constantin si Elena, Kavarna, Sunny Beach si Obzor. Ofertele celor de la Viotop Travel pot fi accesate si de pe mobil, prin aplicatiile dedicate pentru iOS si Android.

1 Comment

  1. Elena

    Eu sunt mai degraba fan last minute, am prins uneori promotii mai bune decat la early booking, cred.

Comments are closed