Culoarea ochilor – instincte si seductie

Vazusem un sondaj – nu ca ar mai fi fost nevoie – care exprima faptul ca barbatii prefera blondele cu ochi albastri, la mare distanta de orice alt tip de femeie. Nu stiu insa cat de mult acest portret este unul idealist si cat de mult el se regaseste in alegerile reale ale acelor barbati ce au raspuns la sondaj. Culoarea parului este schimbatoare, in ziua de azi. Vopseaua este simplu de aplicat, astfel incat o blonda poate deveni bruneta si o bruneta poate deveni blonda. In privinta ochilor, schimbarile de culoare sunt mai rar facute, dar sunt si ele la fel de posibile, gratie lentilelor de contact colorate, care se gasesc cu usurinta in magazinele specializate, offline si online.

Am aflat ca preferinta pentru ochi albastri este legata de dilatarea pupilei, care ale legatura directa cu atractia. Astfel, barbatii ar putea fi atrasi de femeile cu ochi albastri pentru ca le pot “citi” mai usor, pot intelege mai rapid daca acestea sunt si ele interesate de ei. Dilatarea pupilei este mai evidenta in cazul ochilor albastri, deci un semn mai usor de receptat.

lentile colorate albastre

Cand vorbesti despre o persoana care iti place – fie ca este femeie sau barbat – te referi in mod direct la cateva semnalmente care sunt, de fapt, dimensiuni si culori. Ochii nu sunt intamplator considerati oglinda sufletului, pentru ca “tradeaza” sentimente si interese, prin modificarea dimensiunii pupilei. Se intampla nu doar la animale, ci si la oameni.

Culoarea ochilor tine, din punct de vedere anatomic, doar de pigment. Oamenii insa o percep la un alt nivel, caci deseori culoarea ochilor devine un reper in privinta frumusetii. Ochi albastri, ochi verzi, ochi caprui – toate variantele sunt asociate frumusetii. In realitate, viziunea si preferintele depind de cel/cea care priveste si de cel/cea care este privit. Ochii sunt un instrument al seductiei, ajutati de sprancene – cele care pot fi expresive in mod voit. Ochii se exprima uneori necontrolat, transmit semnale pe care prea putin le putem percepe constient. Culorile au si ele nuante, probabil ca fiecare ochi sunt unici, ceea ce ne contureaza personalitatea.

Ce se intampla cu cei care poarta ochelari? Ochii sunt pusi mai mult in valoare prin rame sau sunt ascunsi sub un scut transparent? Si ochelarii, precum si lentilele de contact, sunt in prezent accesorii care, dincolo de rolul lor medical, pot fi instrumente de seductie, care ne modifica aspectul si modul in care suntem perceputi de ceilalti, mai ales in relatiile care implica seductie si nu doar simpla interactiune sociala.

2 Comments

  1. Andreea Barbu

    Eu stiam ca ochii verzi sunt cei mai doriti… poate pentru ca am eu ochi verzi 😀

  2. razvaniancu

    Vezi, albastri, caprui, nuante… pentru fiecare este frumos ceva anume, probabil 🙂

Comments are closed