Cand lucrezi intr-o corporatie care se dezvolta, ai sanse mari de a avansa rapid

In foarte multe companii mari, tinerii sunt preferati, chiar si fara experienta, si ajung usor pe pozitii de conducere, chiar si in mai putin de un an de la angajare. Este vorba mai ales de companiile din retail, dar si de cele din servicii si vanzari in general. Politica depinde de la o companie la alta, insa corporatiile reusesc sa ii “educe” pe angajati si sa-i fidelizeze prin construirea unui sistem in care acestora li se permite sa avanseze rapid pe verticala.

anunt angajarePentru tinerii angajati, cele mai multe sanse de progres profesional sunt in companiile care se dezvolta accelerat. Acestea au nevoie permanent de resurse umane noi, iar angajatii existenti capata mai multa valoare, caci ii vor ajuta si pe cei ce se alatura echipei. Intr-o corporatie care creste puternic, poti sa fii “vechi” (in sens bun) chiar si daca lucrezi de 6-9 luni. Poti ocupa o pozitie mai buna intr-o noua locatie, poti sa ajungi sa ai oameni in subordine mai rapid decat sperai.

Tinerii sunt preferati de companii, in multe situatii, inclusiv pentru disponibilitatea lor de mobilitate. Unii accepta sa se mute in Bucuresti pentru un job mai bun, altii renunta la Capitala chiar daca au locuit acolo mereu si preiau un post foarte bun, de conducere, intr-un alt oras in care corporatie are nevoie de un om de incredere.

Spre exemplu, daca un nou spatiu de retail sau un o noua filiala este deschisa in Brasov sau Constanta, implicit cele mai bune locuri de munca de acolo sunt rezervate oamenilor care au deja experienta in firma. Acestora li se fac propuneri atat de tentante incat unii accepta sa faca o schimbare majora in viata, mutandu-se intr-un oras nou. Acest compromis vine la pachet cu o pozitie mai buna in companie si cu un pachet salarial mai avantajos. Daca vorbim de posturi de conducere, acolo pot exista chiar si beneficii asigurate familiei angajatului. In loc sa stai ani in sir pentru a “vana” o pozitie mai buna in firma, alegi o “scurtatura” si avansezi profesional ultra-rapid.

1 Comment

  1. Rent a car Bucuresti

    Intr-o companie care se respecta, daca iti faci foarte bine treaba, in scurt timp vei fi observat de cineva si vei fi avansat. Trist este ca nu se intampla in toate companiile din Romania acest lucru.

Comments are closed