La comanda – servicii VIP in categoria de imbracaminte pentru barbati

In prima jumatate a secolului trecut, inalta societate obisnuia sa-si comande mereu haine la croitori de renume din marile orase. A avea imbracaminte croita special pentru tine, pe masurile tale, inseamna ca totul ti se va potrivi perfect, vei avea “hainele ideale”. Pentru o perioada de timp, parea ca aceasta moda a trecut, insa in ultimii ani, in special in Bucuresti, sunt din nou tot mai solicitate astfel de servicii. Culmea, mai ales de barbati. Pentru ei exista branduri dedicate, asa cum este Gentlemen’s Corner, accesibil si online pe gentlemenscorner.ro.

Bespoke costum la comanda

Se pot solicita costume la comanda, practic servicii VIP la preturi decente, daca facem o comparatie cu ceea ce exista in magazinele de top din mall-uri si centre comerciale de lux; dincolo de pret, costumele la comanda castiga clar orice “duel” cu hainele fabricate in serie. Puteti citi online despre costumul Bespoke, care se croieste in mod dedicat pentru client. Un croitor cu bogata experienta va lua masurile si va oferi consiliere pentru a se stabili tesatura, designul si toate celelalte detalii care vor crea un costum unic si perfect.

“Un costum Gentlemen`s Corner Bespoke inseamna un costum lucrat in mod traditional cu minim 3-4 probe, cu luarea masurilor si o executie in pasi. Croit manual, cusut manual si eventual chiar si butonierele facute de mana. Cu durata de executie intre 6 si 8 saptamani. Serviciul Bespoke este disponibil doar in Flagship Store, bd. Dacia nr. 119, Bucuresti”, se precizeaza pe website-ul mai sus amintit.

Am aflat ca preturile incep de la 2990 lei pentru un costum business din 2 piese si 3190 lei pentru un costum de ceremonie din 2 piese cu materiale Vitale Barberis Canonico aflate in stoc. Tinand cont de cat de multa munca inglobeaza si de ce materiale sunt folosite, preturile cred ca sunt corecte, abordabile chiar si pentru o persoana obisnuita din clasa medie, care isi doreste un astfel de costum pe care sigur il va utiliza pentru mult timp.

gentelmens corner

Pentru preturi chiar si pe la jumatate se poate opta pentru un costum Made-to-Measure sau Su Misura, adica un costum lucrat dupa niste tipare prestabilite, ajustate in functie de conformatia clientului. “Presupune proba unei anumite masuri a sacoului/pantalonilor, pornind de la care vom face toate ajustarile necesare. Costumul se croieste pe specificatiile stabilite dupa proba. Costumul vine la gata si este necesara o proba pentru a vedea daca mai este nevoie de ajustari suplimentare. Aceste ajustari se vor face de catre croitorii nostri”, mai spun cei de la Gentlemen`s Corner, care ofera inclusiv camasi pe comanda, cu la fel de multa grija asupra detaliilor.