Frunzele cad din pom, iar oamenii mor – Guest Post

Frunzele cad din pom, iar oamenii mor – Guest Post

Sunt vietati care traiesc o zi. Asa sunt ele programate. Nu au timp sa cunoasca lumea sa se bucure de ea, de dimineata pana seara trec prin intreg ciclul vietii, se reproduce si mor.
Si in lumea plantelor exista flori de o zi si culmea nu infloresc anual. Tin minte ca aveam un cactus care inflorea la nu stiu cati ani si nu ma puteam bucura de floarea lui mai mult de o zi.
Dupa ce si-au facut datoria fata de pom si de planeta, frunzele copacilor se ingalbenesc, se usuca si cad pe rand din pom. Acesta este ciclul naturii si nu-l putem opri.
De aceea si oamenii mor si nu ne putem opune. Unii mor fulgerator de tineri, iar apartinatorii plang mult, se revolta fata de legile universului si nu se impaca niciodata cu ideea. Altii sunt eliberati de suferinta fiindca au ajuns asemenea unei frunze uscate pe care o bate vantul.
Un exercitiu intelept ar consta in doua operatii esentiale:
-sa traim frumos si sa ne punem viata in ordine ca apartinatorii sa nu sufere de pe urma greselilor noastre. Sa traim pregatiti fiindca moartea este iminenta.
-sa ne pregatim pentru moartea celor apropiati care sunt in varsta sau bolnavi si sa acceptam tot ceea ce ne ofera viata, adica sa putem lua in calcul si eventualele accidente.
Nu este deloc meschin sa ne informam dinainte de servicii funerare si pompe funebre, mai ales cand avem in familie persoane in varsta. Ne dorim ca bunicii, unchii si matusile noastre sa traiasca vesnic, dar vesnicia nu incepe cu noi sau cu ei, fiindca divinitatea nu face diferente intre oameni.
Momentul acela cand cel drag a inchis ochii pentru totdeauna nu trebuie sa ne prinda nepregatiti fizic si moral. Asta nu inseamna ca batranii sunt obligati sa isi cumpare sicriu si sa doarma cu el in pod sau sa pastreze malai in el, pana mor! Vremurile acelea barbare au disparut.
Apartinatorii trebuie sa stie exact ce au de facut, in asa fel incat sa nu isi deranjeze vecinii, totul sa se faca discret, curat si cu responsabilitate.
Imi amintesc cand eram copil si indiferent la ce ora ar fi murit un om la noi in sat, stiam dupa bocetele celor din casa.
Fiecare isi manageriaza durerea cum poate, dar decenta cucereste, fiindca ii poti speria pe cei din jur cand incepi sa strigi.
Ce ai concret de facut, daca ai pierdut pe cineva drag? Sa suni cea mai buna firma de pompe funebre si sa puneti impreuna lucrurile la punct ca totul sa fie facut la superlativ.
Nu chinui pe nimeni sa il obligi sa spele trupul neinsufletit, fiindca nu este deloc usor sa atinga cineva un corp rigid, ca de gheata si sa se expuna microbilor. Oamenii care fac asta de multi ani, au experienta si echipamente de protectie, mese speciale si o fac cu profesionalism.
Nu imparti 1000 de sarcini celor care vin din respect la inmormantare, fiindca omul nu este obligat sa ia de sicriu, sa duca cosurile grele cu coliva la nu stiu cati kilometri distanta, ci fa totul ca la carte cu ajutorul firmei si organizarea va fi perfecta!