Sistemul bike rent prinde contur si in Romania

Sistemul bike rent prinde contur si in Romania

Imi amintesc cu multi ani in urma cand am fost la Amsterdam si am facut un tur pe bicicleta… evident, am inchiriat bicicleta de acolo si am strabatut rapid tot centrul orasului alaturi de un ghid. A fost foarte interesant si as repeta oricand experienta. Biciclete am mai inchiriat si in Viena de mai multe ori, caci au un sistem prietenos in acest sens. In toata Europa dezvoltata exista in orasele turistice (mai ales in Capitale) biciclete de inchiriat.

Sistemul bike rent prinde contur tot mai mult si in Romania, desi adesea este asociat hostelurilor si altor servicii de turism dedicate in mod direct calatorilor straini. Evident, vorbim despre Bucuresti si alte cateva mai orase. Mai exista si sisteme de inchirieri biciclete in scop de agrement in parcuri, precum si un sistem interesant lansat la Constanta, tot pe model occidental (cu statii de inchiriere in mod automat).

Din pacate, inca exista putine centre de inchirieri de biciclete. In principiu, daca vrei sa gasesti un astfel de centru, trebuie sa cauti online. In Bucuresti, nu trebuie neaparat sa fii turist strain pentru a te bucura de placerea plimbarii cu bicicleta. Daca ai treaba in Capitala si vii din alt oras, eventual cu trenul (sau chiar cu masina), poti sa eviti traficul neplacut, sa scapi cu totul de aglomeratie si sa alegi sa te deplasezi dintr-un loc in altul cu bicicleta.

Orasul Bucuresti devine tot mai prietenos cu pasionatii de ciclism mai ales datorita initiativelor din mediul privat. Astfel, la tot mai multe magazine, spatii de birouri, chiar banci si alte institutii, exista in zona intrarii parcare pentru biciclete, unde poti folosi si un antifurt. Parchezi astfel in siguranta, apoi te bucuri mai departe de deplasare ecologica. Daca vrei sa parcursi rapid distante mari fara multa transpiratie, poti inchiria chiar o bicicleta electrica.

Inchiriere bicicleta mountainbike – iata o alta oportunitate! Poate nu ai o astfel de bicicleta si vrei sa faci o excursie la munte. Poti sa inchiriezi o astfel bicicleta mountainbike si sa te bucuri de aventura in natura. De pe bikerent.ro poti alege o bicicleta Trek Superfly 5 (masuri de cadru 17.5; 18.5; 19.5), cu furca Rock Shox Recon air, schimbator viteze spate Shimano XT 10 viteze, schimator viteze fata Shimano Deore, roti Bontrager si anvelope Bontrager, sistem franare Shimano BR M446, rotor fata 180, spate 160. Nu sunt expert in domeniu, dar cred ca este o echipare wow, gata pentru orice provocare. Daca mergi rar pe munte in plimbari, probabil nu vrei sa investesti intr-o astfel de bicicleta si nici sa o depozitezi. Inchirierea bicicletei este astfel alegerea perfecta.