Cum gatim cele mai delicioase aripioare de pui picante?

Cum gatim cele mai delicioase aripioare de pui picante?

Reteta numarul 1

Ingrediente

  1. Ulei de rapita, pentru prajit

  2. 24 parti de aripi de pui (12 aripi separate in 2 bucati)

  3. Un sos de ardei iute de 12 uncii, cum ar fi Frank’s

  4. 120g unt

  5. Cateva batoane de sos Worcestershire

  6. Cateva batoane de Tabasco

  7. Batoane de telina, pentru servire

Preincalziti cuptorul la 160 ° C. Se incalzeste 3 centimetri de ulei intr-un vas greu la 190 ° C.

Adaugati jumatate din partile aripioarelor de pui in ulei si prajiti-le pana se rumenesc si sunt complet fierte, intre 5 si 7 minute. Scoateti si scurgeti pe prosoape de hartie. Repetati cu cealalta jumatate a apripioarelor. Intr-o cratita, incalziti sosul de caiena si untul la foc mediu-mic. Adaugati Worcestershire si sosul fierbinte. Lasati-l sa se incinga apoi stingeti caldura.

Pune aripile intr-un vas rezistent la cuptor si toarna sosul fierbinte peste blat. Se arunca la acoperire, apoi se coace la cuptor timp de 15 minute.

Serviti cu baie de branza albastra, bete de telina … si bautura preferata rece, fainoasa.

Reteta numarul 2

Pasul 1

Intr-un bol mic, amestecati impreuna faina, ardeiul, piperul cayenne si sarea. Pune aripile de pui intr-un vas sau un vas de sticla mare neporos si presara amestecul de faina peste ele, pana cand sunt acoperite uniform. Acoperiti vasul sau vasul si la frigider timp de 60 pana la 90 de minute.

Pasul 2

Incalziti uleiul intr-o prajitoare adanca pana la 375 grade F (190 grade C). Uleiul ar trebui sa fie suficient pentru a acoperi aripile in intregime, un centimetru sau mai adanc. Combinati untul, sosul fierbinte, ardeiul si pudra de usturoi intr-o cratita mica la foc mic. Se amesteca si se incalzeste pana se topeste untul si amestecul este bine amestecat. Se scoate din foc si se rezerva pentru servire.

Pasul 3

Se prajesc aripile acoperite in ulei fierbinte timp de 10 pana la 15 minute sau pana cand partile aripilor incep sa se rumeasca.

Pentru a fi mai usor sa va alimentati sanatos, au aparut magazinele bio, extrem de cautate la ora actuala in special de persoanele care se confrunta cu grasime corporala excesiva, sau de cele care prezinte anumite afectiuni. Astfel magazinul bio La Provincia a aparut pe piata romanesca din dorinta de a aduce ceva nou in randul oameni, de a le oferi alimente sanatoase, devenind astfel lider pe aceasta nisa. La Provincia pune la dispozitia clientilor:

  • Copanele de puicu os si piele

  • Aripioare picante

  • Piept intreg de pui cu os si piele

  • Ficat de pui

  • Spate si aripi de pui

  • Pipote si inimi de pui

  • Gaturi de pui