Inchirierea unui spatiu industrial vs. constructia unei hale industriale – ce varianta avantajeaza compania ta?

Inchirierea unui spatiu industrial vs. constructia unei hale industriale – ce varianta avantajeaza compania ta?

Una din cele mai importante intrebari pe care si le pun antreprenorii unei afaceri din domeniul industrial la inceput de drum, dar si antreprenorii care detin o afacere de succes care trebuie sa se extinda este referitoare la inchirierea sau construirea spatiului industrial necesar desfasurarii activitatii sau depozitarii produselor finite.

Gasirea celei mai bune variante din multitudinea de spatii industriale de inchiriat disponibile pe piata la momentul actual nu este dificila, insa antreprenorii trebuie sa tina cont de sfaturile expertilor in domeniu.

Gasirea spatiului industrial potrivit

Cautarea spatiului industrial potrivit desfasurarii activitatii companiei sau depozitarii produselor finite nu trebuie sa reprezinte un motiv de stress pentru antreprenori. Acestia trebuie sa tina cont de faptul ca hala industriala sau spatiul industrial inchiriat trebuie sa se preteze activitatii intreprinse de reprezentantii companiei.

In plus, spatiul industrial de inchiriat trebuie sa fie modern si sa dispuna de servicii optime pentru desfasurarea activitatii, sa fie suficient de spatios si de bine amplasat pentru accesibilitatea angajatilor.

De ce sa inchiriezi un spatiu industrial pentru afacerea ta?

Unii antreprenori aleg sa isi inchirieze spatiul industrial necesar desfasurarii afacerii in momentul in care aceasta este in deplina dezvoltare, iar spatiul actual nu mai este suficient. Insa antreprenorii trebuie sa fie mult mai prudenti atunci cand isi aleg hala sau spatiul industrial pe care doresc sa il cumpere. Investitia va fi una de lunga durata, de aceea trebuie sa fie sigura si avantajoasa.

Foarte multi antreprenori evita aceste investitii mari si aleg sa plateasca o chirie lunara. spatiul industrial inchiriat nu trebuie sa aiba neaparat o pozitie centrala, pentru ca de cele mai multe ori acesta nu trebuie sa atraga clienti, iar pozitia periferica va inseamna o scadere a costurilor de inchiriere.

Care sunt costurile ridicarii unui spatiu industrial si avantajele acestei alegeri?

Inainte ca antreprenorii sa decida ca cea mai buna solutie pentru afacerea lor este sa isi ridice un spatiu industrial de la zero, acestia trebuie sa ia in calcul si costurile de constructie. Construirea unei hale trebuie sa dea rezultate bune si durabile, iar costurile pot influenta foarte mult aceste rezultate.

Conform bugetului antreprenorilor, acestia pot opta pentru un spatiu industrial simplu, pentru o hala functionala pentru utilaje si pentru depozitarea vehiculelor, sau chiar pentru un spatiu industrial mai mare, cu o structura remarcabila din punct de vedere arhitectural.

Costurile ridicarii unei hale industriale construite pentru proprietar includ costul initial de capital si costurile de operare si intretinere. Costurile necesare proiectului de constructie includ si cheltuieli suplimentare cu servicii de management, de autoritate pentru constructii, de inginerie si arhitectura, precum si comisioanele si taxele legale pentru agentii imobiliari.

Estimarea costurilor este efectuata in primele etape ale proiectului de constructie, de aceea antreprenorii pot lua cea mai buna decizie in privinta inchirierii sau ridicarii unui spatiu industrial conform necesitatilor lor.