Bucharest Tech Week, ediția cu numărul 8, între 10 și 16 iunie 2024

Bucharest Tech Week, ediția cu numărul 8, între 10 și 16 iunie 2024

Capitala României va găzdui a opta ediție a Bucharest Tech Week, un eveniment emblematic ce transformă orașul în epicentrul inovației tehnologice, în perioada 10-16 iunie și la care sunt așteptați peste 25.000 de pasionați de tehnologie. Cu accentul pe redefinirea experienței umane prin tehnologie, evenimentul promite să inspire atât specialiștii în domeniu, cât și pasionații, oferindu-le oportunitatea de a descoperi cele mai recente tendințe și inovații. Bucharest Tech Week menține aceeași structură de succes – 5 zile de Business Summit-uri, urmate de Tech Expo, cea mai mare expoziție tech din România, dedicată publicului larg, desfășurată pe parcursul weekend-ului.

„Bucharest Tech Week revine cu cea de-a opta ediție, prezentând o săptămână intensă de discuții între sute de specialiști și pasionați de tehnologie, axată pe impactul practic al inovațiilor tehnologice în viața cotidiană. Sub conceptul „The New Human Journey”, evenimentul se concentrează pe dezvăluirea de soluții și idei inovatoare pentru integrarea inteligenței artificiale în diverse aspecte ale existenței noastre, de la îmbunătățirea productivității în mediul de lucru, la facilitarea unor noi oportunități de afaceri. Ca de fiecare dată, și această ediție continuă să promoveze explorarea, învățarea și networking-ul între profesioniști și entuziaști cu preocupări similare” declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.

„De la utilizarea telefoanelor mobile la dispozitivele conectate pentru acasă și soluțiile de afaceri care simplifică procesele de lucru, tehnologia continuă să transforme și să modeleze lumea în care trăim. La Orange Business, explorăm diverse opțiuni pentru a dezvolta rețele adaptate la cerințele viitorului și oferim mediului de business acces la soluții inovatoare, care să contribuie la digitalizarea companiilor și a sectorului public. Având o misiune comună, de a aduce tehnologia mai aproape de oameni și de mediul de afaceri din România, Orange Business susține și în 2024 săptămâna Bucharest Tech Week”, a spus Florin Popa, director Orange Business România.

Business Summit-urile, găzduite de NORD Events Center by Globalworth, în perioada 10-14 iunie, vor reuni peste 50 de speakeri, 1500 de profesioniști în business, iar participanții se vor bucura de peste 30 de ore de conținut de calitate. Sub tematica „The new human journey”, Business Summit-urile promit să aducă noi perspective inovatoare pentru mediul de afaceri, respectiv soluții pragmatice pentru integrarea inteligenței artificiale în viața de zi cu zi. Summit-urile sunt formate din masterclass-uri și sesiuni tematice interactive, ce oferă participanților oportunitatea de a beneficia de cunoștințe și exemple de bune practici de la speakeri internaționali, experți sau inovatori în diverse arii de activitate.

Innovation Summit reunește experți internaționali pentru a discuta despre tehnologia sustenabilă, colaborarea între oameni și roboți, cibernetica oculară, respectiv adaptarea afacerilor românești într-o piață în continuă schimbare. The Future Summit: AI aduce în premieră la Bucharest Tech Week profesioniști internaționali care vor aborda diverse teme de interes despre impactul inteligenței artificiale în diferite domenii, de la transformarea digitală a business-urilor, până la etica și regulile implicate. HR Masters Summit își propune crearea unor dezbateri și conturarea unor idei, perspective și strategii esențiale în ceea ce privește schimbările ce vor avea loc pe piața muncii în 2024, realizate de experți în resurse umane și lideri de afaceri.

Software Architecture Summit reunește speakeri internaționali pentru a discuta despre dezvoltare bazată pe teste, migrări între diferite servicii de tip cloud și tehnica RAG în contextul inteligenței artificiale, iar Java Stars Summit aduce la București cei mai buni Java Champions și Experți Java internaționali pentru sesiuni live-coding și demo-uri.

La finalul primelor trei Summit-uri – Innovation, AI şi HR Masters – participanții pot participa la Masterclass-uri exclusiviste, unde vor discuta subiecte precum marketing de produs, aplicabilitatea AI în business și retenția angajaților în companii.

Săptămâna dedicată tehnologiei se încheie cu Tech Expo, cea mai mare expoziție de tehnologie din România, desfășurată între 14-16 iunie, la Romexpo, Pavilion B1. În cadrul acesteia, participanții pot testa cele mai noi echipamente smart home, vehicule electrice și hibride, roboți, drone, soluții de e-health, mobilitate urbană, realitate virtuală, wearables, pot explora zona dedicată gaming-ului și multe alte inovații care își propun să facă viața mai ușoară, mai verde și mai conectată.

Ediția aceasta, Tech Expo aduce în fața vizitatorilor peste 350 de produse și soluții, oferite de către cei peste 70 de expozanți, ce vin cu ultimele noutăți din portofoliu. Toate acestea sunt prezentate pe o suprafață de 5000 mp de expoziție, unde participanții își pot petrece weekend-ul explorând cele mai noi tehnologii.

Pe scena evenimentului, vizitatorii vor putea lua parte la dialoguri și panel-uri în care vor fi dezbătute teme precum intersecția dintre tehnologie și educație sau efectul tehnologiei asupra tinerilor, dar și demonstrații de robotică și gadget-uri de ultimă generație.

Participarea la oricare dintre cele 5 Business Summits (10-14 iunie) se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe www.techweek.ro/business-summits. Până pe 3 aprilie, acesta are un preț special de 269 EUR. Participarea la Tech Expo (14-16 iunie) este gratuită pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe techexpo.ro.