Sectorul constructiilor rezidentiale, in plin avant

Impulsionate mai ales de creditele Prima Casa, constructiile de blocuri si vile noi au trecut pe sistem turbo, cum ar spune baiatul meu de 5 ani 🙂 In zona de sud din Bucuresti (Berceni – Oltenitei – Aparatorii Patriei – Metalurgiei – Dimitrie Leonida) de ani buni se construieste intens si parca ritmul tot creste.

Am fost si eu in zona la o vizionare anul trecut si am ramas uimit de faptul ca aproape tot ceea ce este de vanzare este nefinalizat. Adica, daca vrei sa cumperi un apartament la un pret bun, nu iti permiti “luxul” de a-l alege in momentul in care este finalizat, ci ai “privilegiul” de a-l cumpara atunci cand blocul este in stadiu de groapa sau, in cel mai bun caz, pe la etajul 1 sau 2. Altfel, nu mai gasesti nimic, eventual doar la demisol si la ultimul etaj (acolo unde toata lumea se fereste in general sa cumpere).

In Bucuresti se construieste insa intens in toate zonele, pe toate segmentele – economic, mediu si lux. Cine n-a mai fost de multa vreme pe Soseaua Alexandriei spre Bragadiru va fi surprins sa observe cat de mult s-a dezvoltat zona: blocuri, case, magazine din marile retele de retail, alte cladiri cu scop comercial. Nu intamplator se observa ca s-a dinamizat din nou si sectorul de materiale de constructii, dupa cei cativa ani in care criza economica a marcat societatea. Si asta in toate orasele mari din tara (si probabil si in localitati mai mici).

generator case constructiiPe un alt plan se observa ca multe persoane aleg sa se mute in afara orasului, la casa. Atat in mediul rural, cat si in apropiere de orase, se construieste, chiar daca nu in mod organizat, asa ca in marile orase. Adica fiecare o face pe cont propriu. Dar la o analiza “din avion”, se vede, se simte in economie. Magazinele de materiale de constructii, bricolaj – DIY si cele ce actioneaza pe nise foarte clare, asa cum este www.generatoaredecurent.info, au tot mai multe solicitari din sectorul de constructii la scara mare (adica dincolo de micile amenajari). Generator de curent electric este necesar la orice proiect, de fapt sunt necesare in general mai multe generatoare de diverse tipuri, cu diverse caracteristici.

In plin avant, sectorul constructiilor rezidentiale atrage investitii romanesti si straine, iar bancile sunt foarte dornice de a oferi finantare, mai ales la proiectele considerate foarte atractive, proiectele tratate acum cu mult realism – preturi “corecte”, care permit vanzari rapide.

2 Comments

  1. Serena

    Construcțiile noi tot pentru cei cu bani mulți sunt…

  2. Detop

    Intradevar se construieste mult, dar si cladiri pentru birouri. S-a schimbat mult fata orasului, sunt zone pe care nu le mai recunosc pentru ca nu am mai trecut pe acolo in ultimii ani.

Comments are closed