Epson a devenit prima corporație cu statut de partener internațional al Earth Hour

Epson a devenit prima corporație cu statut de partener internațional al Earth Hour

Seiko Epson Corporation devine prima corporație – partener interna-țional al mișcării „Ora Pământului”(Earth Hour). Cunoscută pentru momentul său de „stingere a luminilor”, Ora Pământului este o mișcare ecologică, la nivel mondial care își propune să crească gradul de conștientizare în ceea ce privește pierderea biodiversității și criza climatică. Anul acesta, Ora Pământului va avea loc pe 23 martie, ora 20:30, în întrea-ga lume, iar Epson își propune să inspire milioane de oameni să se alăture mișcării și să acționeze pentru reducerea energiei în beneficiul planetei.

Ora Pământului a fost inițiată de WWF (World Wide Fund for Nature) în 2007 ca o mișca-re colectivă pentru planetă prin acțiunea simbolică a oamenilor care sting luminile timp de o oră, la sfârșitul lunii martie în fiecare an. De atunci, evenimentul a luat amploare până când a devenit cea mai mare mișcare ecologică din lume, inspirând oameni din pes-te 190 de țări să ia măsuri pentru a proteja planeta- această casă a tuturor. În 2023, Ora Pământului a numărat peste 410.000 de ore libere promise, înscrise pe “Banca de ore”, un portal online de acțiuni pozitive pentru planeta noastră.

Pentru anul acesta, Epson și Ora Pământului încurajează oamenii să ia măsuri simple de economisire a energiei și să le înscrie în Banca de ore globală, ușor accesibilă atât de pe site-ul Epson, cât și de pe site-ul Orei Pământului. Epson își activează rețeaua globală de parteneri de vânzări pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare a acțiunilor simple de reducere a energiei, disponibile în peste 26 de limbi, în țările și regiunile res-pective. În plus, în ziua Orei Pământului din 23 martie, Epson este un liant pentru eveni-mentele Earth Hour din Singapore (Wisma Atria Shopping Mall) și Japonia (LalaPort Toyo-su din Tokyo).

În programul său „Viziunea ecologică 2050”, Epson s-a angajat să aducă nivelul emisiilor de carbon sub zero și să elimine utilizarea resurselor subterane neregenerabile. În acest scop, compania a întreprins o serie de inițiative, inclusiv trecerea la 100% energie electri-că regenerabilă în toate sediile Grupului din întreaga lume1 până la sfârșitul anului 2023. De asemenea, Epson s-a dedicat și producției de echipamente și servicii care consumă mai puțină energie electrică și reduc impactul asupra mediului.

Președintele global al Epson, Yasunori Ogawa, a declarat: “Epson este mândru să fie prima corporație – partener internațional pentru Earth Hour. Încă de la înființare, ne-am luat un angajament ferm de a coexista în armonie cu planeta și de a desfășura activități care vizează conservarea mediului natural. Deși urmărim să ne îndeplinim misiunea în calitate de companie, credem și în importanța participării tuturor la acest efort. Chiar și acțiunile mici pot face o mare diferență dacă participă suficienți oameni. Prin acest par-teneriat, sperăm să extindem înțelegerea și empatia pentru activitățile de mediu și să oferim o oportunitate pentru cât mai mulți oameni să acționeze.”

“Parteneriatul nostru cu Epson demonstrează o abordare colaborativă atunci când vine vorba de Ora Pământului din acest an”, spune Yves Calmette, Senior Director, Brand and Network Communications, pentru Earth Hour International. “Împreună putem maximiza puterea acțiunii colective – dar avem nevoie de implicarea tuturor pentru a face din aceasta cea mai mare oră pentru Pământ de până acum. Vrem ca Ora Pământului să fie un moment de sărbătoare pentru singura noastră casă comună – planeta noastră. Ora Pământului nu este doar despre recunoașterea problemei, ci despre celebrarea soluțiilor. Este licărul nostru de speranță, astfel încât să putem construi un viitor mai luminos și mai durabil pentru toți”, adaugă Calmette.

Epson și Earth Hour încurajează pe toată lumea să întreprindă acțiuni simple pentru a economisi energie în fiecare zi. Veniți alături de noi pe 23 martie, la ora 20:30, pentru a oferi o oră liberă pentru Pământ! Puteți reduce consumul de energie prin simpla apăsa-rea a unui întrerupător!